Úvod » Mouka a tapioka » Wolfberry Tapioková mouka BIO 400 g
Tapiokovou mouku můžete použít jako univerzální kuchyňskou přísadu.
Jako zahušťovadlo do polévek, omáček a dušených jídel, k přípravě krémů, při pečení moučníků a dezertů nebo k výrobě výborného pudinku.
Ideální je také jako náhrada želatiny či rýže.
Charakteristika
Stejně jako v našich zemích používáme při vaření bramborový nebo kukuřičný škrob, tak sahají Jihoameričané a Asiaté po tapioce.
Na rozdíl od zdejších škrobů vyniká tapioka svým univerzálním využitím. Nepatří k luštěninám ani obilovinám a neobsahuje tedy lepek či jiné alergeny.
Je vyhledávaná při bezlepkové, bezlaktózové, paleo nebo nízkocholesterolové dietě.
Je však nevhodná při nízkosacharidové dietě - obsahuje totiž tolik komplexních sacharidů jako brambory.
Pokud se zajímáte o zdravou výživu, pak by tapioka rozhodně neměla uniknout vaší pozornosti.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1485 kJ / 350 kcal; Tuky: 0,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g; Sacharidy: 86 g; z toho cukry: 0,5 g;
Vláknina: 0,9 g; Bílkoviny: 0,5 g; Sůl: 0,1 g.
Složení
100% škrob z hlíz keře manioku
Skladování
Skladujte v suchu
Země původu
Thajsko
Obsah
400 g