Sójová omáčka s tradiční chutí v bio kvalitě, bez zvýrazňovačů chuti, barviv ani umělých sladidel. Používá se především k dochucování pokrmů. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná a kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Nejčastěji se označuje jako chuť „lahodná“ nebo „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první. |
Nejprodávanější