Excelentní houbová sojová omáčka velmi tmavé barvy dodává bohatou, zemitou chuť mnoha pokrmům nejenom asijské kuchyně. To je také důvod, proč se těší velké oblibě v mnoha kuchyních po celém světě.
Výrobce: GUANGDONG PRB BIO-TECH CO., LTD., Shakou Industrial Zone, Xiaolan Town, Zhongshan, Guandongdong
Země původu: Čína
Objem: 500ml
Skladujte a uchovávejte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v chladničce (+6°C) a spotřebujte do 1 měsíce.
Sojová omáčka je základním kořením a ingrediencí v celé Asii. Je považována za jedno z nejstarších koření na světě, vyrábí se již po tisíce let. Je to slaná, hnědá kapalina vyrobená z fermentovaných sojových bobů s nějakým typem praženého zrna (běžně se používá pšenice, ječmen, nebo rýže). Poté, co se nechá zrát po dobu několika měsíců, se plní do lahví. Konzistence omáčky může být různá, od řídké až po velmi hustou. Chuť omáčky se také liší podle jejího typu. Světlá sojová omáčka z Japonska má řidší konzistenci a slanější chuť než její tmavší varianty. Tmavé sojové omáčky se používají v celé Asii a jsou chutí bohatší a silnější. Často mají čokoládově hnědou barvu a spíše štiplavou, než příliš slanou chuť.
Složení: pitná voda, sójové boby (20 %), jedlá sůl, cukr, pšeničná mouka, extrakt z hub (1 %), obsahuje siřičitany
Výživové údaje na |
100 ml výrobku |
Energetická hodnota |
619 kJ/148 kcal |
Tuky |
0 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Sacharidy |
31 g |
Z toho cukry |
25 g |
Bílkoviny |
6 g |
Sůl |
22 g |
Dodavatel: F.W. TANDOORI, Řípská 960/9a, Brno