Thajské vlasové nudle se vyrábějí z vody a rýžové mouky. Tyto tyčinky s kruhovým průřezem mají dlouhou historii nejenom v Číně, ale po celé jihovýchodní Asii. Jsou bílé, hedvábně lesklé a připravené pro vaření ve vodě po krátkou dobu 3-5 minut. Jsou často používanou přílohou k asijským jídlům. Nazývají se také "chaotické nudle", protože v procesu vaření vypadají jako množství propletených vláken. Mohou být podávány buď teplé, nebo studené. Často se, po krátkém varu, smaží do křupava. Podávají se rovněž dušené v sojové omáčce. Množství ingrediencí, které se k nim přidávají, je nespočet. Bývají vloženy do mísy s vývarem a nakrájenou jarní cibulkou. Připravují se s dušeným vepřovým nebo kuřecím masem, smaženými fazolemi, zeleninou, houbami, s rybami, s tvarohem atd. Rýžové nudle tvoří základ skoro všech asijských pokrmů. Také dnes jsou populární po celé Číně a jejich používání je rozšířeno po celém světě.
Složení : Rýžová mouka 90%, voda
Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota(kJ/kcal):1532 /361 Tuky(g):1 Z toho kyseliny(g):0,4
Sacharidy(g): 79 Z toho cukry(g):0. Vláknina(g): Bílkoviny(g): 7,9 Sůl(g): 0,02
Alergeny: neuvádí se
Návod k přípravě: Nudle vložíme do vařící vody a necháme 2-3 minuty povařit, poté je scedíme a přidáme do polévky nebo je smažíme na pánvi do křupava a podáváme jako přílohu.
Výrobce: Exotic Food, Chonburi, Thailand
Země původu: Thajsko
Hmotnost: 200g
Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první. |
Nejprodávanější