Omáčka s příchutí ústřic. Lahodná, hladká, tmavohnědá omáčka s vyváženou sladko-slanou chutí. Výrazná, zemitá vůně moře dodá mnoha pokrmům na jedinečnosti.
Lahodná, hladká, tmavohnědá omáčka s vyváženou sladko-slanou chutí. Výrazná, zemitá vůně moře dodá mnoha pokrmům na jedinečnosti. Používá se podobně jako sojová omáčka. Je ideální volbou pro ochucení masa, dušené či smažené zeleniny, ryb nebo mořských plodů. Přidává se také do smažených nudlí, polévek, omáček, marinád apod. Tato přísada je základem čínského rodinného stylu vaření. Nejrozšířenější je v kantonské kuchyni – jižní oblasti Číny. Velmi populární je také ve vietnamské a thajské kuchyni.
Zajímavost
Jednoho dne, Lee Kam Sheung vařil ústřice jako obvykle, ale ztratil pojem o čase. Najednou ucítil silnou vůni. Zvedl víko hrnce a všiml si, že se jeho ústřicová polévka změnila v hustou, voňavou, nahnědlou omáčku, která ho překvapila svou unikátní, lahodnou chutí. Začal tento nový vynález prodávat a zjistil, že se stal velmi rychle populární. Proto v roce 1888 založil společnost Lee Kum Kee, která začala s masovou produkcí této ústřicové omáčky.
Složení: pitná voda, cukr, jedlá sůl, SOJOVÁ omáčka(SOJOVÉ boby 62%hm,PŠENIČNÁ mouka,,voda,jedlá sůl,cukr), tapiokový škrob,ÚSTŘICOVÉ aroma, barvivo:karamel E150a, zahušťovadlo:xanthan E415, hydrolyzovaná rostlinná bílkovina s příchutí hovězího masa(hydrolyzovaná rostlinná bílkovina, maltodextrin, hovězí aroma) konzervant: sorbát draselný E202
Energetická hodnota 309kJ/73kcal | |
Tuky | 0g |
Z toho nasycené kyseliny | 0g |
Sacharidy | 17g |
Z toho cukry | 12g |
Bílkoviny | 1,1g |
Sůl | 7,8g |
Alergeny: LEPEK, SOJA, KORÝŠI A MĚKKÝŠI
Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a ryb. Obsah soli max. 9,4 %.
Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 20°C.
Po otevření skladujte v chladničce +6°C a spotřebujte do 4 týdnů.
Země původu: Thajsko
Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první. |
Nejprodávanější