Teriyaki hustá sladká omáčka je vynikající k přípravě marinád. Ananasová šťáva poskytuje omáčce nejen sladkost, ale enzym bromelin, který obsahuje, pomáhá maso tzv. naklepat. Po potření vám maso krásně změkne. Omáčka pochází z Japonska, kde se používá na ryby, jako losos či makrela a také na tučnější druhy ryb jako je tuňák nebo úhoř, protože tuk z grilovaných mořských plodů chutná fantasticky se sladkou chutí omáčky.
Na západě se používá spíše na bílé a červené maso – kuřecí, vepřové, jehněčí, hovězí atd. Báječně se hodí na grilovaná kuřecí křidélka, steaky, ale také do hamburgeru a karbanátků. Verze Teriyaki omáčky s ananasovou šťávou se stala součástí havajské kuchyně, kde je velmi populární. Vysoký obsah cukru znamená, že se na pokrmech potřených touto omáčkou vytvoří krásný hustý karamelizovaný povlak
Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první. |
Nejprodávanější